HONLAP

ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítás, Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítás Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Zöld Ipar Magazin

SZOLGÁLTATÁSOK

Veszélyes ipari hulladék végleges lerakással történő ártalmatlanítása, előkezelése (stabilizálás), hasznosítása

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szuhogy község külterületén épült veszélyes ipari hulladéklerakónkban az egész ország területéről érkező ipari hulladékokat szakszerűen, modern eljárásokat alkalmazva tudjuk ártalmatlanítani. Az ország egyik legkorszerűbb lerakójában az Európai Uniós normáknak megfelelő aljzat- és felső zárószigetelés biztosítja a terület szennyeződésmentességét.

A Hungaropec Zrt., elsőként kezdte meg azon veszélyes hulladékok előkezelését - stabilizálását -, amelyek a 20/2006 (IV.5) KvVM rendeletben foglalt kioldási értékeket meghaladják és stabilizálás nélkül ”C” kategóriás veszélyes hulladék lerakóban nem ártalmatlaníthatók. Ilyen veszélyes hulladékok pl. füstgáztisztítási maradékok, pernyék, salakok, stb.

A lerakás szigorú, a minőségbiztosítási alapelveket figyelembe vevő eljárások alapján történik mindegyik fázisban; a hulladék azonosításánál, fogadásánál, a beérkező hulladékok fiziko-kémiai ellenőrzésénél, a lerakásnál. A nyomonkövethetőség érdekében a teljes folyamatot dokumentáljuk, és minden szállítmány mintája archiválásra kerül.

A stabilizálásra kerülő hulladékok alapjellemzése és laboratóriumi vizsgálata után meghatározásra kerül a kioldódás mértéke, melynek függvényében a Hungaropec szakemberei megállapítják a szükséges adalékanyag mennyiségét, minőségét és arányát.

A szuhogyi hulladéklerakónkba beérkező stabilizálandó hulladékból minden alkalommal ellenőrző minta vételére kerül sor, melynek elemzése után hulladékspecifikusan módosítható az adalékanyag aránya. Ezt követően a beérkező veszélyes hulladékot stabilizáljuk, és végleges lerakással ártalmatlanítjuk.

A Hungaropec tevékenységét az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség által kiadott 10156-49/2002. számú egységes környezethasználati engedélye, a 230-8/2007. számú előkezelési engedélye, illetve a 14/1117-8/2008. számú begyűjtési engedélye alapján végzi.

  • begyűjtési engedélyünk alapján a hulladék telephelyünkre való beszállítása
  • export engedélykérelem ügyintézés az Európai Parlament és Tanács 1013/2006/EK rendelet betartásával
  • Szállításszervezés és bonyolítás ADR előírásoknak megfelelően

Égetés

vissza az oldal elejére